The Daily Routine

DAILY GROWTH EVENT

OVER MIJ 

Het is mijn missie om mensen meer bewust te maken van hun groeimogelijkheden middels de inzet van een gezondere leefstijl.

Ik leer mensen bewust worden van de invloed van voeding op hun systeem zodat ze keuzes kunnen maken die bijdragen aan meer energie, rust, geluk, focus, en productiviteit. Het gaat hierbij niet om perfectie maar om inzicht. Verandering begint bij bewustzijn. We kunnen alleen verandering doorvoeren wanneer we genoeg kennis hebben en ergens het nut van inzien. Ik wil mensen niet alleen uitleggen wat ze moeten doen en hoe maar ook wáárom. Alleen dan werk je aan een duurzaam resultaat. 

ACHTERGROND 

Na een tweejarige managementfunctie in de horeca, heb ik verschillende functies binnen de Jeugdzorg- en psychiatrie gehad, waarbij ik heb gewerkt met kinderen met AD(H)D, ASS, depressie persoonlijkheids -en  hechtingsproblematiek. Ik miste echter één belangrijk onderdeel binnen de behandeling van deze kinderen en ouders, namelijk voeding- en leefstijlfactoren. Naar mijn mening is dit een groot gemis want er wordt steeds meer bekend over de invloed van leefstijlfactoren zoals voeding, beweging, slaap en stressreductie op het ontstaan, aanhouden en het verminderen van psychische klachten. Ik wilde meer én nog beter kunnen helpen. Ik wilde werken aan duurzaam resultaat en ik geloof in meer dan (alleen) medicatie. Met mijn levenslange fascinatie voor gezondheid ben ik ben mezelf gaan verdiepen in de orthomoleculaire therapie met een specialisatie in breingezondheid en de psyche maar ook specifiek gericht op kinderen.

Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, paste ik op mezelf toe en wat bleek…. ik ging mezelf een stuk beter voelen. Ik leefde mijn leven op de automatische piloot, totaal niet bewust. Ik heb jarenlang last gehad van mijn darmen. Ik was vaak ziek, onrustig, vermoeid en had last van moodswings. Ik dacht dat het erbij hoorde… Iedereen heeft toch wel iets? Ik leerde mezelf steeds beter kennen maar bovenal voelde ik beter voor effect voeding en stressreductie op mijn gezondheid had. 

Het waren de kleine gezonde dagelijkse routines die zorgde voor meer energie, rust en geluksmomenten. Het trouw zijn aan de afspraken met mezelf zorgde ervoor dat ik mezelf als prioriteit ging zien en daarnaar kon handelen. Dit heeft veel met mijn gezondheid gedaan. Want juist op de moeilijke momenten kan je terugvallen op je routines. Die zijn inmiddels automatisme geworden waardoor je ruimte hebt voor andere dingen. 

PREVENTIE

“Ons lichaam is ons grootste goed wordt vaak gezegd maar waarom zorgen we er dan niet optimaal voor?” Waarom pas iets veranderen op het moment dat we ons niet goed voelen, of thuis zitten met een Burn- Out? Waarom niet preventief aan de slag gaan met je gezondheid om ervoor te zorgen dat jij niet uitvalt zowel op werk als in je privésituatie. Maar gewoon de beste versie van jezelf willen zijn. Want zeg nou zelf, we hebben het allemaal druk, worden dagelijks geleefd van de ene verplichting naar de andere. Tussendoor even snel wat eten en hebben we geen boodschappen in huis, dan grijpen we naar die zak chips. We gaan gehaast door het leven en staan vaak weinig stil bij hoe we ons leven nou écht willen inrichten. Niet gek, want de rekeningen moeten ook betaald worden. Het wordt vaak pas een probleem als dit langere tijd aanhoudt, jij chronische stress ontwikkelt (vaak onbewust) en daarmee je systeem uit balans raakt.