The Daily Routine

Steeds meer kinderen – en vaak al op jonge leeftijd – lijken te kampen met stress, overprikkeling en spanningsklachten. Kinderen gaan gebukt onder de toenemende prestatiedruk die ze ervaren. Ze moeten vandaag de dag zoveel. Op school moeten kinderen veelal stilzitten, rustig zijn, luisteren, hard werken en daarna nog door naar sporten, afspreken met vriendjes of naar een verjaardag. Dit hoort bij het leven maar voor sommige kinderen lijkt dit soms wat overweldigend.  

Het gemiddelde voedingspatroon van kinderen bestaat uit granen, melkproducten, frisdrank en snoep en koek. Bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers die het kinderlichaam in ontwikkeling niet goed doen. Het wordt ook steeds moeilijker om de verleiding te weerstaan. De voedingsindustrie speelt namelijk goed in op de smaak-,  geur-, en kleurbeleving zo verleidelijk mogelijk te maken. Daarnaast is gezond voedsel duurder en ongezond voedsel goedkoop.  

Zie jij als ouder door de bomen het bos niet meer en vraag je jezelf af wat jouw kind aan voedingstoffen tekortkomt?  Je wilt je winkelwagen vullen met gezonde producten maar je hebt eigenlijk geen idee waar je op moet letten. Waren het nou de calorieën, suikers,  voedingswaarde of ingrediëntenlijst E- nummers, additieven, emulgatoren, suikers of waren het toch de vetten?

 

 

Heeft jouw kind last van AD(H)D, concentratieproblemen, faalangst, somberheid, prikkelbaarheid, energieklachten, overgewicht, buikpijn, is je kind vaak ziek of heeft het last van vage en onverklaarbare klachten? Plan dan een kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen. 

Veel van deze klachten kunnen wel eens voorkomen bij kinderen maar als deze symptomen langer aanhouden is dit een teken van een disbalans. Dit kan een behoorlijke impact hebben op het leven van je kind en op jullie gezin.

Kinderen, AD(H)D 

Er wordt steeds meer bekend en geschreven over de invloed van voeding en leefstijlfactoren zoals beweging, slaap en stressreductie op het ontstaan, aanhouden en het verminderen van psychische klachten. 

We zien steeds meer de samenhang tussen het voedingspatroon en de symptomen van AD(H)D en depressie. Een gezond voedingspatroon kan de symptomen van AD(H)D en depressie verlichten. 

We kunnen uit onderzoeken vaststellen dat voeding een krachtig effect kan hebben op ons gedrag en gemoedstoestand. Denk daarbij aan specifieke voedingsmiddelen die je beter achterwege kan laten of juist het verhogen van bepaalde voedingsmiddelen om voedingstekorten op te lossen.  

(Jeugd)gezondheidszorg  

We zien nog steeds een toename van jongeren met psychische al dan niet psychiatrische klachten. Mijns inziens zou voeding en leefstijl inzetten een aanvullende behandeloptie moeten zijn op de traditionele farmacologische, psychologische al dan niet psychiatrische behandelingen.

Daarnaast staan (jeugd)zorgmedewerkers steeds meer onder druk door de toenemende problematieken en is het ziekteverzuim ongekend hoog. 

Wil je meer weten over wat ik voor jullie organisatie kan betekenen? Stuur een mail naar info@thedailyroutine.nl